Základní předpoklady sboru
pro zapojení se
poslední aktualizace : 13.1.2014; ZS
a) Jaký prostor? - 10 m2
b) Kolik kuchařů? - min. 2
c) Automobil? - jakýkoliv hatchback (s pěti dveřmi). Nemáte-li, zařídíme odvoz
d) Hrnec? - máme vlastní
e) Plastové nádobí? Dostanete spolu s hrncem
f) Suroviny a rozpočet? - z potravinové banky a vlastním nákupem v diskontním obchodě
g) Zaškolení? - Poskytneme! Na prvním vaření bude "polévkový instruktor".
Je to jednoduché. Pro výrobu polévky stačí malá kuchyně s jedním pracovním stolem. Hrnec máme, je na 40 litrů. Možná by stačil i obyčejný dvouvařič, lepší by byl klasický sporák, pod kterým se pak vaří velmi pohodlně na čtyřech hořácích. Pomůže varná konvice pro dolévání horké vody. Vše se dá udělat na jednom stole, ale dva stoly poskytnou kuchařům lepší komfort.
Pro dopravu stačí i malé auto. Já jsem zpravidla jezdil s minivanem pro 7 lidí, takže kuchaři a pomocníci, kteří pak rádi i polévku vydávali, jeli všichni se mnou. Když nebylo k dispozici velké auto, použil jsem i miniaturní fiat seicento, to pak jeli kuchaři na nádraží napřed metrem a v autě se vezla jen polévka a dva lidi.
Petr Špirko
Shrnutí:
Počet osob: | 3 kuchaři | + | 3 lidi na výdej |
Mohou to být dvě různé trojice, jedna vaří (má čas od 14:00), druhá vydává (navečer) |
|||
Počet hodin: | 3 vaření | + | 3 výdej |
Finance: | 500-800 Kč | suroviny na 100-120 porcí | platí sbor |
300 Kč |
umělohmotné nádobí |
Magda Marešová